Veredelingsbedrijf

HW Seeds is een veredelingsbedrijf en heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van tomaten waar smaak, goede bite, luxe uitstraling en kwaliteit bovenaan staan.

HW Seeds is ruim 15 jaar bezig om een goede basis neer te zetten met kwalitatief hoogstaand uitgangsmateriaal. We concentreren ons met name op de Santa types, Cherry los en tros, Cocktails en Specialty/Culinaire tomaten in allerlei vormen en kleuren.

Elke tomaat die we ontwikkelen moet voldoen aan een hele reeks van eisen waar smaak en uitstekende kwaliteit voorop staan. Daarnaast zorgen we er ook voor dat we de benodigde resistenties inkruisen zodat de tomaten over de gehele wereld geteeld kunnen worden. Om die reden hebben we proeven staan in Nederland, Scandinavië, Japan en Spanje.

Bij HW Seeds zijn we de uitdaging aangegaan om iets speciaals neer te zetten. We bieden met onze soorten dan ook alleen topkwaliteit aan wat door onze klanten zeer op prijs wordt gesteld en waardoor zij zich kunnen onderscheiden in de markt.

Met behulp van genetische merkertechnologie en verbeterde gewaskennis kunnen deze wij nieuwe eigenschappen steeds beter en gerichter inkruisen.

De wereldmarkt vraagt om nieuwe rassen die efficiënter met voedingstoffen om kunnen gaan en welke beter bestand zijn tegen de opwarming van het klimaat, virussen en insectenplagen.

Onze veredeling is erop ingericht om nieuwe rassen te ontwikkelen in samenwerking met de klant en die voldoen aan de vraag van de gewenste eigenschappen in de huidige markt.

Mogen wij aan je voorstellen: Arie en Roel

Arie van der Windt

Arie van der Windt

Na 18 jaren bij een groot zaadbedrijf te hebben gewerkt in de veredeling van tomaten en diverse andere groentegewassen ben ik 15 jaar geleden gestart om de kennis van veredelen toe te passen in het biologisch en natuurlijk weerbaar telen.

Mijn doel is altijd geweest om mij bij het veredelen te richten op de cherries, mini’s, santa types en spécialités. Binnen HW Seeds ligt daar ook de focus op en heb ik compleet eigen lijnen opgebouwd vanwaar we nieuwe soorten van zeer hoge kwaliteit, zeer goede smaak en houdbaarheid gecreëerd hebben.

Roel Huisman

Roel Huisman

Met meer dan 25 jaar internationale ervaring op het gebied van management en marketing van gezondheidsproducten voor mens en dier. Ik heb over de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd op het gebied van grondstoffenleveranciers, onderzoekers en afnemers en heb mij er in gespecialiseerd connecties tussen allen te maken waardoor wij in staat zijn de mooie producten die Arie maakt goed onderbouwd te vermarkten. Waar Arie binnen HW Seeds de veredeling op zich neemt, ben ik verantwoordelijk voor de strategie binnen onze organisatie.

Tomaatblaadjes - HW Seeds BV

Laatste nieuws

HWSeeds ontvangt 3-sterren superior taste award - HW Seeds BV

Award voor Kazuti

3 juni 2024

HWSeeds is er trots op te kunnen melden dat we de 3-sterren superior taste award voor Kazuti hebben...

Hiiros (Kazuti-variëteit van HWSeeds) - HW Seeds BV

Hiiros,Kazuti-variëteit

13 maart 2023

Hiiros (Kazuti-variëteit van HWSeeds) is een groot succes over de hele wereld. Naturefresh Farms he...

Cees en Nynke met hun prachtige bedrijf in Zweden - HW Seeds BV

In de picture: Karintorps

10 juli 2021

Cees en Nynke van Karintorps in Zweden in de picture met hun prachtige bedrijf en grote variatie van...

Tomaatblaadjes - HW Seeds BV

Beoordeling van de mini santa Arieco na 11 weken in de kas

In vergelijking tot de HW Seeds rood santa Milenco heeft de Arieco een hele andere trosopbouw, zit vol met vruchten, heeft goede zetting en de eerste tomaatjes die net geoogst zijn hebben reeds een goede smaak. De smaak kan alleen nog maar beter word...

© 2024 alle rechten voorbehouden. Website door Hoogma Webdesign

Naar boven / To top